Accesorii Camioane – De ce avem nevoie cand pornim la drum ?

Accesorii Camioane – De ce avem nevoie când pornim la drum ?

Spre deosebire de industria automobilelor, unde se investesc sume mari în dezvoltarea pentru mașinile de serie de o paletă cât mai variată de accesorii opționale cu care clienții să-și poată personaliza și accesoriza achiziția, în industria camioanelor producătorii de vehicule nu urmăresc întocmai aceeași tendință. Accentul se pune aici mai mult pe performanțele tehnice sau pe fiabilitate. Totuși, există o industrie dedicată accesorizării sau personalizării camioanelor. Există de altfel mai multe motive. Accesoriile pentru camioane au ca rol principal acela de a oferi un plus de confort şoferului. Orice accesoriu care aduce confort are în mod indirect și un impact pozitiv legat de siguranţa în trafic a şoferilor de camion şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Dovada o reprezintă dotările considerate accesorii în trecut, precum aerul condiţionat, ABS, ASR, pilot automat şi altele.

 

Accesorii utile pentru Camioane

Oglinzi suplimentare camion

– oglinzile suplimentare îţi oferă o vizibilitate sporită asupra camionului şi a participanţilor în trafic, sporind siguranţa garantat prin reducerea “unghiului mort”. Este bine ştiut că acest unghi este mult mai mare la camioane decât la maşinile mici, cuprinzând bună parte din zonele laterale, faţă şi spatele.

Aer Condiționat Staționar

– Aerul condiţionat staţionar permite folosirea acestuia fără a fi nevoie de consum de combustibil, datorită alimentării electrice a sistemului. Asta produce economii financiare în exploatare, lucru căutat de absolut orice proprietar sau administrator de flote de camioane.

Marcaje reflectorizante camion

– Nu avem nevoie de statistici, pentru a ne da singuri seama că un camion care are marcaje reflectorizante este mult mai vizibil în trafic şi deci posibilitatea de a fi implicat într-un accident este mult mai scăzută.

 

Ladă Frigorifică Camion

– Dacă sunteţi şofer de camion, este imposibil să nu aveţi o ladă frigorifică la dumneavoastră. Veţi economisi o mulţime de bani evitând să luaţi toate mesele la restaurant.

Invertor Auto

– Invertorul furnizează continuu energie electrică la o priză de ieşire. Acesta are capacitate suficientă pentru a pune în funcțiune aproape orice dispozitiv electronic sau de uz casnic.

Sistem antifurt combustibil

– Sistemele antifurt pentru rezervoare previn sustragerea de combustibil, producând așadar din nou economii în exploatare.

Sistem de încălzire pentru camion

– Încălzitoarele pe aer reprezintă soluţia simplă şi la îndemână tuturor pentru generarea de căldură în cabina șoferului. Sunt alimentate electric, astfel nu trebuie să lăsaţi camionul pornit pentru a avea căldură în timp ce dormiţi, economia de combustibil fiind semnificativă.

Vă mai recomandăm de asemenea și alte accesorii camioane, cum ar fi aragaz camping cu butelie pentru prepararea mâncării, cablu de pornire auto în cazul unei probleme cu bateria, lanţuri antiderapante pentru situațiile când condiţiile meteo sunt nefavorabile, chingi pentru ancorare marfă şi, nu în ultimul rând, rezervor pentru apă exterior cu robinet, extrem de util de asemenea pentru orice șofer.

Buna dispoziţie la locul de muncă este o cerinţă obligatorie pentru o deplasare fără stres, iar buna dispoziție o putem obține relativ ușor accesorizând camionul pentru a face față necesităților șoferilor.

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu

Spalatorie Auto Targu Mures
Aboneaza-te la newsletter-ul Fomco Truck Service si beneficieaza de oferte SPECIALE
Fomco Truck Service va pune la dispozitie o spalatorie auto in Targu Mures cu spuma activa pentru orice tip de autovehicul. Marimea vehiculului dumneavoastra nu reprezinta o problema. Spalatoria Auto se afla chiar la iesire din Targu Mures, dupa Promenada.