fbpx
Lucruri obișnuite pe care uiți să le faci când conduci

Lucruri obișnuite pe care uiți să le faci când conduci

Lucruri obișnuite pe care uiți să le faci când conduci

 

Atât șoferii experimentați, cât și cei începători deopotrivă, uneori mai fac greșeli când conduc.

Operarea unui vehicul este o sarcină complicată care nu trebuie subestimată. Între controlul vitezei, navigarea pe drumuri, urmărirea altor șoferi și interpretarea semnelor de circulație, șoferii sunt bombardați cu decizii și informații de fiecare dată când sunt în spatele volanului.

Cele de mai jos sunt câteva greșeli comune pe care șoferii le fac și moduri ușoare în care acestea pot fi evitate.

Ce trebuie să îți amintești atunci când conduci

  1. Pune-ți centura întotdeauna.

Folosirea centurii va reduce drastic riscul rănirii grave sau chiar a decesului, în cazul unui accident. Nu conduce niciodată fără centura de siguranță, nu fi pasager în mașină fără să porți centura. Insistă întotdeauna ca pasagerii tăi să poarte centurile.

  1. Nu folosi telefonul în mașină.

E arhicunoscut deja faptul că trimiterea de mesaje de pe telefonul mobil, în timp ce conduci, poate cauza accidente, la fel ca și condusul sub influența băuturilor alcoolice. Nu îți folosi niciodată telefonul mobil în timp ce conduci. Dacă trebuie să raspunzi la telefon când ești la volan, găsește mai întâi un loc sigur în care să tragi pe dreapta, apoi răspunde.

  1. Scapă de toate lucrurile care îți pot distrage atenția.

Ca și șofer începător, este imperativ să nu ai în mașină nimic care să îți distragă atenția. Roagă-ți pasagerii să facă liniște și să aștepte să ajungeți la destinație înainte de a da începe o conversație. Nu te simți prost dacă îî rogi să își închidă telefoanele, dacă crezi că discuțiile lor îți distrag atenția. Nu mânca și nu bea nimic în timp ce conduci. Păstrează-ți mașina curată.

  1. Setează toate comenzile mașinii înainte de a porni la drum.

Alege radioul preferat, setează-ți GPS-ul și ajustează-ți căldura în mașină, înainte să începi să conduci. Apăsatul butoanelor și învârtitul mânerelor te fac să îți iei ochii de pe drum și mâinile de pe volan.

  1. Folosește semnalizările.

Nu este doar amabilitate să îi informezi pe ceilalți participanți la trafic de intențiile tale, e și specificat acest lucru în legislația rutieră. Folosirea semnalizărilor previne accidentele. Asigură-te și că oprești semnalizarea după ce ai făcut întoarcerea, astfel încât ceilalți șoferi să nu devină confuzi.

  1. Respectă limitele de viteză.

Accelerarea nu este niciodată o idee bună, chiar dacă te grăbești. Limitele de viteză există ca să fii tu în siguranță. Condu întotdeauna cu o viteză puțin mai mică decât limita legală ca să te menții, pe tine și pe ceilalți șoferi, în afara pericolului.

  1. Oprește la Stop.

E foarte important să oprești complet când ai semnul de Stop. În caz contrar, s-ar putea să te trezești cu o amendă sau poți cauza un accident de circulație. De asemenea, fii foarte atent la intersecții și acordă prioritate.

  1. Verifică unghiurile moarte.

Lenea este cauza multor accidente petrecute la schimbarea benzilor. Folosește-ți oglinzile și întoarce-ți capul ca să verifici locurile pe care oglinda ta nu le reflectă.

Există multe alte greșeli, mici, care par nesemnificative, pe care șoferii le fac zilnic, și care pot provoca accidente.

Regula numărul 1 pentru a conduce în siguranță, este să fii atent. Fii alert, concentrează-te doar la condusul mașinii și aplică tehnicile de condus preventive, de fiecare dată când ești la volan.

Leave a Comment

Scroll to Top