fbpx
Pregătirea-mașinii-pentru-călătoriile-cu-copiii

Pregatirea masinii pentru calatoriile cu copiii

Pregătirea mașinii pentru călătoriile cu copiii

 

Când suntem tineri și abia am trecut examenul pentru obținerea permisului, ne gândim doar la mașini puternice, cu mulți cai putere, care să accelereze rapid și să aibă performanțe dinamice cât mai ridicate. Visăm la viteze mari și mașini desprinse de pe coperțile revistelor de specialitate. Apoi, pe măsură ce trece timpul, începe să ne intereseze și alte aspecte. Prima dată consumul de carburant, apoi poate o să înceapă să ne intereseze și un portbagaj mai mare, mai multe dotări care să asigure confortul la bord sau mai multe dotări legate de sisteme de siguranță. Unul din acei factori care ne schimbă radical aria de interes legată de mașini este apariția primului copil, care schimbă tot nu doar în viețile noastre în general, ci și în mașinile noastre. Haideți să vedem în continuare cum ne pregătim pentru a face această tranziție corect, pentru a avea o mașină perfect pregătită să primească la bord și pe cei mai tineri membri ai familiei noastre.

De la ce vârstă poți să călătorești cu copiii ?

Câteva dintre cele mai dese întrebări pe care ni le punem atunci când dorim să călătorim cu familia, sunt: “Oare copiii au vârsta necesară pentru o excursie cu maşina?” “Au ajuns la vârsta la care pot să călătorească fără să se plângă?“ sau “Pot să plec în excursie cu un bebeluş nou-născut?”.

Un lucru este sigur. În cazul în care vrei să organizezi o excursie cu copiii, mijlocul de transport preferat va fi cu siguranță maşina. De ce? Păi, de exemplu, pentru simplul fapt că ăoţi să opreşti când vrei. Apoi pentru că poţi să iei câte bagaje doreşti, dacă portbagajul mare îți permite. Dacă, din diferite motive, copiii plâng sau se ceartă, nu deranjează un autocar sau un avion întreg plin de pasageri. Apoi nu eşti legat de un orar strict, din care dacă ieși cresc costurile deplasării. Şi lista poate să continue.

Adevărul este că nu există o vârstă perfectă pentru a călătorii cu copiii. Sunt doar o mulţime de argumente pro şi contra la diferite vârste.

Sentimentul general este că aceste excursii vor devenii mai uşoare pe măsură ce copiii cresc:

  • Avem nevoie de mai puţine bagaje
  • Veţi putea împărtăşi experienţa mai bine cu ei
  • Nu mai trebuie să vă faceţi griji legate de reprizele de somn
  • Numărul meselor nu mai este așa de mare ca la un nou-născut
  • Puteţi să vă bucurați de mai multă distracţie împreună

Cu toate acestea, există de asemenea şi unele aspecte negative:

  • Copiii, pe măsură ce devin tot mai inteligenți, devin și mai încăpăţânaţi legat de unde mergem, ce facem, ce mâncăm….
  • Ne pot face excursia foarte dificilă dacă nu facem ceea ce doresc
  • Apar multe compromisuri legat de unde mergem şi ce facem

Şi totuşi, putem călătorii cu un bebeluş?

Răspunsul este da. Nu fiţi prea speriaţi să călătoriţi cu un bebeluş. În multe feluri, este mai uşor să călătoriţi cu un nou-născut, deoarece acesta are nevoie în general de un singur lucru: de dumneavoastră. Ei sunt în general fericiţi atâta timp cât părinţii sunt lângă ei. Mai mult, obosesc repede şi dorm mult. Singurele inconveniente ar fi bagajele mai mari de care are nevoie și opririle pentru schimbarea scutecelor. Aceste opriri e recomandat să le faceți calculat, pentru a avea la îndemână cele trebuincioase. Vestea bună este că mai nou tot mai multe benzinării au toalete echipate și cu mese pentru schimbatul scutecelor, care face totul mult mai comod.

Pregătirea mașinii pentru călătorie

  1. Împachetaţi într-un ghiozdan mic haine pentru a 2-a zi. Dacă opriţi la un hotel în drum spre destinaţie, nu veţi vrea să căraţi bagajele mari după dumneavoastră. Împachetaţi pentru fiecare haine pentru a două zi, cât şi lucruri necesare pentru cazarea respectivă (pijama, periuţă de dinţi şi orice altceva consideraţi necesar).
  2. Luaţi ursuleţul şi păturica fiecăruia dintre copii cu dumneavoastră. Copiii au nevoie de propriile lor lucruri, mai ales dacă dorm într-un loc străin, pentru un somn cât mai liniştit.
  3. Prosoape de hârtie şi şerveţele la îndemână. Ştim deja că copiii varsă şi scapă mâncare şi lichide mai mereu, aşa că e bine să fiţi pregătiţi.
  4. Pregătiţi gustări. Mâncatul ocupă timpul şi-l poate face să treacă mai uşor. Pregătiţi gustări pentru drum, şi pastrațile toate într-un singur loc, la îndemână.
  5. Cutia cu distracţie. Alegeţi o cutie în care să-şi pună copiii jocurile şi activităţile preferate. Sfatul nostru este să creaţi o regulă: Ce nu încape în cutie, rămâne acasă!
  6. Împachetaţi paturi pentru dormit. Chiar dacă e cald în maşină, pe timpul somnului corpul are nevoie de căldură, aşa că este bine să aveţi o pătură la îndemână pentru a acoperii copiii.
  7. Împachetaţi-va mâncarea de acasă. Călătoriile cu maşină pot deveni scumpe dacă pentru fiecare masă trebuie să opriţi la restaurant. Împachetând mâncare de acasă, va fi mai ieftin, veţi putea opri şi mânca oriunde, şi mai mult de atât, veţi mânca mai sănătos.
  8. Împachetaţi strategic. Împachetaţi de preferabil în cât mai multe genţi decât într-un singur bagaj uriaş pentru a nu răscolii întreg bagajul de 10 ori până la destinaţie. De exemplu, păstraţi jachetele deasupra pentru un acces mai uşor, pentru opririle regulate.

Excursiile cu copiii sunt ca şi cum ai deschide o cutie de ciocolată: nu şti niciodată ce ai putea să primeşti.

Vacanţa începe odată ce ai ieşit pe uşă, aşa că trebuie să fim pregătiţi pentru ca excursia cu maşină să fie cât mai plăcută. Noi vă urăm drum bun!

 

Leave a Comment

Scroll to Top