Geometrie Roti

Geometrie-roti-1

Reglare geometrie roti

Fomco Truck Service ofera reglare geometrie roti pentru toate categoriile de autovehicule. Programarea se poate face si online aici.

Geometria rotilor previne uzura prematura a componentelor sistemelor de direcţie şi suspensie si a anvelopelor.
Reglarea computerizata a geometriei rotilor permite pozitionarea acestora avand in vedere paralelismul intre axe si cel cu soseaua, iesind in evidenta aspectele urmatoare, ce apar in urma unei defectiuni a geometriei rotilor:
- traiectorie defectuoasa a autovehiculului pe sosea
- eforturi suplimentare ale conducatorului auto pentru a mentine directia autoturismului

Aceasta geometrie a rotilor este data de 3 unghiuri:

  • Unghi de convergenta
  • Unghi de cadere
  • Unghi de fuga
Unghi de convergenta

Privind masina de sus, reprezinta unghiul care defineste pozitia rotilor de directie. Acestea, cand nu sunt paralele, formeaza un unghi de convergenta prin prelungirea axei rotilor. 

Unghi de cadere

Privind masina din spate sau din fata, rotile ar trebui sa cada perpendicular pe sol. Unghiul format din inclinarea rotilor spre stanga sau dreapta, fata de verticala, se numeste unghi de cadere.

Unghi de fuga

Privind masina din lateral, acest unghi este format din linia verticala cu o linie imaginara, formata din unirea rotulei superioare cu cea inferioara. Prin conventie s-a stabilit ca, daca extensia axei pivotului cade in fata punctului de contact al rotii cu suprafata de rulare, unghiul de fuga este definit ca pozitiv, si daca aceasta cade in spatele punctului de contact al rotii cu suprafata de rulare, unghiul este definit ca fiind negativ. Unghiul de cadere este zero, daca pivotul este perfect vertical.

Unghiul de fuga nu trebuie sa fie obligatoriu 0. Pentru a sti unghiul potrivit pentru masina dumneavoastra este necesar sa verificati in cartea de specificatii a producatorului. Acest unghi de fuga a rotilor afecteaza viteza de raspuns a directiei, intrucat acesta inclina sasiul mai mult sau mai putin, in functie de setarea unghiului de fuga al rotilor. In general, un unghi de fuga mai mic este optim in cazul unei suprafete de rulare alunecoasa, in timp ce un unghi de fuga mai mare este optim pentru suprafete plane.

Geometrie-rotii fomco
Hala Service Fomco
MG_1913

Contact

Str Principala nr 801/E 547185, Cristesti Mures, ROMANIA Telefon : 0265-318.008 marketing@fomcotruckservice.ro

My Facebook Page