13 legi de circulație ciudate, din toată lumea

13 legi de circulație ciudate din toată lumea

 

Dacă ai crezut că să conduci pe stânga sau pe dreapta (depinde în ce țară ești) și să fii atent la semnele de circulație e tot ce ai nevoie să știi când conduci în străinătate, greșești. În unele țări, există câteva legi ciudate de circulație, care te vor înnebuni.

Poți să bei o bere în timp ce conduci, în Costa Rica

În Costa Rica poți să bei o băutură alcoolică în timp ce conduci – atâta timp cât nu te îmbeți. O bere în mâna stângă, cealaltă pe volan în timp ce navighezi pe drumurile periculoase și expuse la vânturi puternice din Costa Rica? Complet legal. Dar dacă conduci cu o alcoolemie mai mare de 0,75%? Ajungi la închisoare.

Nu mânca în timp ce conduci, în Cipru

În Cipru este ilegal să mănânci sau să bei în timp ce conduci. Dacă te gândești să îți iei o gustare rapidă, pe care să o servești în timp ce ești la volan, te va costa o amendă de 85€. Ah, nici măcar să nu îți treacă prin cap să bei o gură de apă, în timp ce conduci!

Păstrează-ți mașina curată, în Rusia

Ar fi bine ca mașina ta să strălucească de curățenie, atât în interior, cât și în exterior, dacă ajungi în Rusia, deoarece o mașină murdară îți poate aduce o amendă de 2000 de ruble (aproximativ 50€).

Atenție să nu rămâi fără combustibil pe autostradă, în Germania

Asigură-te că ai suficient combustibil în rezervor, ca să îți satisfaci pofta de viteză pe super faimoasa autostradă a Germaniei, Autobahn. Dacă rămâi fără carburant și trebuie să tragi pe dreapta, încalci legea. Este ilegal să oprești fără să ai o urgență reală pe Autobahn, iar faptul că ai rămas fără combustibil nu este considerată o urgnță, deoarece acest lucru se putea evita.

Ia cu tine o pereche de ochelari de vedere în plus, în Spania

Oricine poartă ochelari de vedere cu dioptrii mari, poate să înțeleagă motivul care a stat la baza acestei legi. În Spania, cei care trebuie să poarte ochelari pentru corectarea vederii, trebuie să aibă tot timpul în mașină, o pereche de rezervă.

Folosește farurile 24 de ore din 24, în Suedia

Când ești în Suedia, nu îi claxona pe participanții la trafic care au farurile aprinse în plină zi – sunt obligați prin lege să le țină aprinse 24 de ore din 24. Da, chiar și în luna Iunie când, în anumite zone ale țării, soarele nu apune deloc.

Trebuie să ai la tine propriul tău etilotest, în Franța

Cu ultimul pahar de băutură de la bar, ai depășit limita alcoolemiei și nu mai poți conduce până acasă? Dacă respecți legile din Franța, vei știi că șoferii trebuie să aibă la ei o trusă pentru testarea respirației. Când a intrat în vigoare legea, cei care nu aveau trusa, trebuiau să plătească o amendă în valoare de 11€, dar aplicarea acesteia a fost amânată pe termen nelimitat.

Nu te urca în mașină cu un șofer beat, în Japonia

Dacă tu ești treaz, de ce ai vrea să fii în mașină cu un șofer intoxicat? În Japonia, pe lângă faptul că îți riști viața, acționezi și împotriva legii – pasagerii care nu au băut, dar care se află într-o mașină condusă de un șofer beat pot fi pedepsiți, conform legii.

Nu le arăta pumnul altor șoferi în trafic, în Cipru

Pe cât de tentant ar suna, să te cerți și să faci gesturi nervoase către șoferii enervanți din trafic, mai bine ții ambele mâini pe volan în Cipru. Conducătorii auto care ridică mâinile de pe volan, în timp ce conduc, fără ca acest lucru să fie necesar, se pot confrunta cu amenzi – deși, câteodată aceste gesturi sunt bune pentru sănătatea noastră mentală.

Ar fi bine să ai o cămașă pe tine când conduci, în Tailanda

În această destinație turistică foarte populară, este ilegal să conduci fără un tricou pe tine, indiferent de cât de cald ar fi. Legea e valabilă atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Spune-i câinelui tău să își pună centura, în Italia

Dacă vrei să îți scoți animăluțul favorit la o plimbare cu mașina, în Italia, acesta trebuie să poarte centura de siguranță.

Cămilele au prioritate în Emiratele Arabe Unite

În Emiratele Arabe, cămilele au întotdeauna prioritate și tu trebuie să le-o acorzi.

Nu condu legat la ochi, în Alabama

Ne-ar plăcea să știm povestea din spatele acestei legi. În Alabama este ilegal să conduci când ești legat la ochi! Gata, nu mai poți demonstra nimănui cât de bine îți cunoști tu traseul!

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu

Spalatorie Auto Targu Mures
Aboneaza-te la newsletter-ul Fomco Truck Service si beneficieaza de oferte SPECIALE
Fomco Truck Service va pune la dispozitie o spalatorie auto in Targu Mures cu spuma activa pentru orice tip de autovehicul. Marimea vehiculului dumneavoastra nu reprezinta o problema. Spalatoria Auto se afla chiar la iesire din Targu Mures, dupa Promenada.