4 calități esențiale ale unui bun șofer de camion

4 calități esențiale ale unui bun șofer de camion

4 calități esențiale ale unui bun șofer de camion

 

Există foarte mulți șoferi de camion – aproape 150.000 de români lucrează ca şoferi de tir, în țară sau străinătate. Cum îî deosebești pe cei buni, de cei mai puțin buni?

Se pare că nu e așa de complicat. În timp ce toți șoferii de tir au puncte forte și slăbiciuni, cei mai buni dintre ei, au în comun anumite trăsături. O data ce ai deprins aceste calități, învață să le stăpânești foarte bine, și ele te vor ajuta cu siguranță în meseria ta. Iată care credem noi că sunt cele 4 trăsături care fac dintr-un șofer de tir, unul excelent:

Răbdarea

Fie că aștepți în trafic sau să îți fie descărcat camionul, păstrarea calmului sub presiune este foarte important. Dacă îți piezi răbdarea în trafic, în orele de vârf, sau într-un moment inoportun, poate însemna dezastru, atât pentru tine, cât și pentru alții.

Abilitatea de a gestiona timpul eficient

Știind cum să îți gestionezi timpul când ești pe drum este o necesitate. Pre-planificarea traseului și respectarea programului te va duce la destinație și înapoi, la timp. Asigură-te că planifici de dinainte locurile si momentul în care te vei opri.

Disciplina

Respectarea programului și păstrarea disciplinei este esențial. Fii un bun profesionist atunci când te faci (sau nu) o oprire. Încearcă să execuți mai multe sarcini când ești oprit. În plus, capacitatea de a manevra cu succes în jurul accidentelor rutiere te va ajuta să te deplasezi spre destinație.

Concentrarea

A fi pe drumuri, înseamnă a conduce foarte mult. Aceasta nu este întotdeauna cea mai interesantă activitate. Dacă vrei să te dezvolți ca și sofer de camion, este important să îți menții controlul și concentrarea, în timp ce conduci, și să îți împiedici mintea să fie prea mult distrasă de la condus.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top