9-sfaturi-critice-pentru-a-conduce-în-siguranță-pe-timp-de-noapte

9 sfaturi critice pentru a conduce în siguranță pe timp de noapte

9 sfaturi critice pentru a conduce în siguranță pe timp de noapte

 

Condusul pe timp de noapte este o situație care trebuie abordată cu o atenție deosebită. Șoferii nu trebuie să subestimeze natura precară a condusului în timpul nopții. Deși nu ar trebui să îți fie frică să conduci noaptea, trebuie să respecți nivelul ridicat de pericol al acestei situații. Sfaturile de mai jos te vor ajuta să fii un șofer mai bun după lăsarea serii.

9 sfaturi pentru a conduce noaptea

1. Șoferii trebuie să fie conștienți că pericolele sunt exagerate după lăsarea întunericului. Atenția și grija pe care le ai când conduci ziua, trebuie multiplicate noaptea. Nu trebuie să fii speriat când conduci noaptea, dar trebuie să fii foarte atent la lucrurile care te înconjoară și în special la mașina ta.

2. Înainte de a porni la drum noaptea, pentru prima dată, asigură-te că știi cum funcționează farurile mașinii tale și faza lungă. Cartea mașinii îți poate oferi aceste informații, precum și instrucțiuni pentru folosirea lor. De asemenea, află unde sunt poziționate luminile din interiorul cabinei. Deși nu ar trebui să le folosești când conduci, e o idee bună să știi unde sunt, în caz de urgență.

3. Când conduci pe timp de noapte, vei observa că toate semnele de circulație de pe marginea drumului sunt reflectorizante. Deși nu ar trebui să întâmpini dificultăți în a vedea semnele, s-ar putea să ai nevoie de atenție extra la ele, mai ales când conduci într-o zonă care nu îți este cunoscută.
Vei putea vedea semnele și marcajele de pe drum, dacă reduci viteza.

4. În general, este mai bine să reduci viteza atunci când conduci noaptea. Chiar și cu farurile pornite, îți va fi mai greu să vezi ce este în fața ta pe drum, în timpul nopții. Deoarece timpul de reacție este mai lent decât în timpul zilei, o viteză mai mică este prudentă atunci când conduci noaptea.

5. Vizibilitatea ar trebui să fie suficientă, când utilizezi farurile obișnuite ale mașinii, la amurg, în zonele urbane sau în cartiere bine iluminate. În zonele rurale sau pe drumuri fără iluminat stradal, este posibil să fii nevoit să utilizezi faza lungă, pentru a vedea clar drumul. Oprește faza lungă dacă se apropie altă mașină din față. De asemenea, nu o folosi când conduci în spatele altui vehicul.
Când ești orbit de farurile mașinilor care vin din sens opus, întoarce-ți capul spre dreapta și uită-te la ele cu colțul ochiului.

6. Creaturile sălbatice ies noaptea. Când conduci după lăsarea întunericului, acordă o atenție deosebită drumului și verifică periodic dacă sunt animale în calea ta. Cele mai multe accidente care implică animalele sălbatice, în special căprioarele, se petrec noaptea sau foarte devreme dimineața.

7. Fii foarte atent la ceilalți participanți la trafic, noaptea. Probabil vei întâlni unul sau doi sub influența alcoolului.

8. Încearcă să reduci distragerile de atenție. Acest lucru trebuie făcut tot timpul, dar când conduci noaptea, ai nevoie de extra atenție. Pune deoparte telefonul, dă radioul mai încet și roagă-ți pasagerii să te ajute să aveți o călătorie lipsită de incidente.
Să ai pe cineva cu tine în mașină atunci când conduci noaptea, este cea mai bună opțiune.

9. Fii atent la oboseală. Condusul pe timpul nopții poate fii și mai greu dacă se instaurează oboseala. Dacă începe să ți se facă somn, lasă pe altcineva să conducă în locul tău.
Fii atent, de asemenea, și la alți șoferi care s-ar putea să experimenteze aceleași sentimente de oboseală ca și tine, după o zi lungă de muncă sau de școală.

Dacă iei toate aceste lucruri în considerare, cel mai probabil vei avea un drum liniștit și lipsit de pericole, pe timp de noapte. Pentru majoritatea șoferilor, condusul pe timp de noapte este inevitabil. Știind cum să te menții în siguranță, atât pe tine, cât și pe pasagerii tăi, vei reduce stresul și vei face ca experiența să fie doar o altă experiență plăcută de condus.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top