fbpx
Top 5 accesorii off-road

Top 5 accesorii esențiale dacă vrei să-ți construiești o mașină OFF-ROAD

Oricât de capabile ar fi SUV-urile de astăzi pe șosele, dacă vrei să conduci off-road, câteva modificări suplimentare îți pot transforma vehiculul într-un concasor. Este greu de prezis ce vei întâlni atunci când ieși pe trasee off-road, dar aceste accesorii suplimentare – cât și o mentalitate axată pe siguranță – te vor ajuta. Ceea ce poate părea exagerat pentru un drum asfaltat, te va ajuta pe un drum off-road.  

Prima regulă în a conduce off-road? Asigură-te că echipamentele suplimentare sunt create special pentru mașina ta. Ia în considerare cele cu potrivire universală doar atunci când nu ai altă opțiune. 

Iată care sunt top 5 accesorii esențiale dacă vrei să-ți construiești o mașină OFF-ROAD:

1. Anvelope de teren

Deflatoarele de anvelope și anvelopele 4×4 sunt esențiale atunci când vrei să conduci pe un traseu off-road. În primul rând, anvelopele 4×4 îți vor oferi o tracțiune mai bună, o bandă de rulare durabilă și capacități off-road pe teren nisipos sau stâncos. În al doilea rând, îmbunătățesc garda la sol și extind opțiunile de teren.

2. Deflatoare de anvelope

Cuplarea noilor anvelope cu un deflator de anvelope te va ajuta să eviți să rămâi blocat și să asiguri o călătorie mai lină pentru toată lumea. Vehiculele mai ușoare, cum ar fi un Jeep Wrangler, pot suporta presiuni mai mici în anvelope decât SUV-urile mai grele. Verifică mai întâi manualul mașinii și consultă un profesionist cu privire la presiunea ideală în anvelopele off-road.

3. Compresoare de aer

Ia în considerare instalarea unui compresor de aer pentru a regla presiunea în anvelope odată ce ajungi pe asfalt, față de riscul de a conduce la o benzinărie din apropiere. Compresoarele de aer previn, de asemenea, deteriorarea permanentă a pneurilor și îmbunătățesc banda de rulare și tracțiunea. Uneori, ai nevoie de presiune mai mică în anvelope pentru zonele nisipoase, dar ai nevoie de mai multă presiune atunci când terenul se schimbă brusc.

4. Truse pentru ridicarea anvelopelor

Kiturile de ridicare ajută la îmbunătățirea experiențelor off-road și sunt populare printre pasionații de Jeep. Alte beneficii ale truselor de ridicare includ:

  • Montarea anvelopelor mai mari și mai grele
  • Garda la sol mai mare
  • Stabilitate îmbunătățită în off-road

5. Accesorii off-road

În timp ce kiturile de ridicare și anvelopele noi sunt esențiale pentru o experiență sigură în off-road, există alte câteva accesorii pe care le poți atașa SUV-ului tău, cum ar fi suporturile pentru biciclete de munte și echipamentul de camping. Design-urile mai noi au făcut călătoria cu remorci sau corturile de acoperiș mai ușoară și mai sigură.

Barele luminoase cu LED-uri, covorașele de tracțiune și trusele medicale de urgență sunt alte elemente obligatorii care pot face viața mai ușoară pe un traseu off-road. Multe dintre aceste accesorii sunt ieftine, dar sunt importante la fel ca anvelopele sau ascensoarele noi. Fii pregătit întotdeauna pentru cel mai rău caz, cum ar fi să rămâi blocat undeva sau în caz de urgență medicală.

Începe-ți aventura off-road!

Accesoriile pentru off-road te ajută să te aventurezi departe de mulțime și te duc pe terenuri montane nedescoperite și locuri de camping senine. Două elemente esențiale pentru a începe sunt anvelopele 4×4 și kit-ul de ridicare. Ambele îți oferă un avantaj față de alte SUV-uri pentru gestionarea terenurilor dificile, îmbunătățirea stabilității și menținerea tuturor în siguranță. Dacă acest articol ți-a stârnit interesul pentru aventură, Fomco Truck Service pune la dispoziție produse pentru off-road în showroom-ul de la sediul din Cristești, Str. Principală Nr. 801/E.

Scroll to Top