fbpx
5 semne care îți arată că e timpul să schimbi anvelopele

5 semne care îți arată că e timpul să schimbi anvelopele

5 semne care îți arată că e timpul să schimbi anvelopele

 

Anvelopele influențează tracțiunea, manevrabilitatea, direcția, stabilitatea și frânarea, deoarece te conectează pe tine și mașina ta, cu drumul. Anvelopele tind să se uzeze în timp, datorită acestui fapt, iar deteriorarea bruscă a acestora, poate avea consecințe grave pentru siguranța ta și pentru autovehiculul tău. O inspecție vizuală a anvelopelor, lunar, te va ajuta să determini nivelul de uzură al acestora. Există 5 semne importante care îți arată când e timpul să le schimbi.

Verificarea anvelopelor e ca mersul la dentist. E ceva ce nu facem destul de des, sau o facem doar atunci când e absolut necesar.

Cum să îți dai seama dacă ai nevoie de anvelope noi: ce să verifici.

  1. Verifică dacă există tăieturi, fisuri sau reborduri 

Când o anvelopă se desumflă, aceasta se extinde pe lateral. Acesta este un semn că presiunea este prea mică sau că există o scurgere lentă de aer. Dacă vezi tăieturi pe laterale, fisuri sau orice altceva ce arată ciudat, du-ți mașina la service pentru o verificare.

  1. Verifică nivelul de uzură al benzii de rulare

Pentru anvelopele de vară, limita legală a adâncimii benzii de rulare este de 1,6 mm. Așadar, trebuie să verifici dacă adâncimea benzii de rulare a anvelopei tale este aproape de această limită. Dacă este egală sau cu puțin sub aceasta, atunci anvelopele trebuie să fie schimbate. Pentru cauciucurile de iarnă, limita legală a adâncimii benzii de rulare este de 4 mm.

  1. Verifică presiunea din cauciucuri

În timp, presiunea anvelopelor scade în mod natural, așa că trebuie menținută regulat. Aceasta nu trebuie să fie prea mare (supratensiune) – se produce o uzură suplimentară a benzii de rulare – dar nici prea mică (subtensiune) – acest lucru duce la uzura mai rapidă a cauciucurilor și crește consumul de combustibil. Poți afla presiunea corectă a pneurilor pentru mașina ta din cartea mașinii. Atenție! Presiunea anvelopei se măsoară când aceasta este rece, cel puțin o dată pe lună.

  1. Verifică variațiile de temperatură

Presiunea din cauciucuri scade când e foarte frig. Provocarea cu care se confruntă acestea pe timp de vară, este căldura excesivă care se acumulează în anvelope. Dacă te pregătești de un drum mai lung cu mașina, iar cauciucurile nu sunt bine umflate, se va genera mai multă căldură, iar acestea se vor uza mai repede.

  1. Verifică vibrațiile

Fii atent la vibrații sau la zgomotele pe care le fac cauciucurile atunci când conduci. Dacă simți că mașina vibrează sub scaune, acest lucru poate indica faptul că anvelopele din spate nu sunt echilibrate. Vibrațiile pe volan indică probleme la suspensie. În aceste cazuri, îți recomandăm să mergi la service pentru o verificare a anvelopelor.

Atunci când e momentul să schimbi anvelopele, te sfătuim să le schimbi în pereche, câte două, sau chiar toate patru deodată, pentru performanță și tracțiune mai bune, și nu în ultimul rând, pentru a te asigura că vei călători în siguranță.

Dacă experimentezi oricare din problemele de mai sus, te așteptăm la Fomco Truck Service pentru o verificare completă a anvelopelor tale! Programează-te acum la numărul 0365-403.015.

Leave a Comment

Scroll to Top