fbpx
07-Verifică-ți-anvelopele-înainte-de-a-pleca-în-concediu-Base-FTS-2018

Verifică-ți anvelopele înainte de a pleca în concediu

Verifică-ți anvelopele înainte de a pleca în concediu

Te pregătești de concediu? Ai pregătit și mașina pentru călătorie? Ştim că cei mai mulți dintre noi nu acordă suficientă atenţie anvelopelor, însă ignorarea acestora poate deveni o problemă majoră de siguranţă. De ce? Pentru că anvelopele reprezintă singurul contact al mașinii cu drumul.

Anvelopele sunt una dintre componentele maşinii cele mai trecute cu vederea, potrivit Asociaţiei Producătorilor de Anvelope. Numai 1 din 10 şoferi verifică presiunea din pneuri în mod corect şi regulat. Din păcate, un pneu supra-umflat, uzat, nealiniat sau umflat prea puţin, poate fi extrem de periculos, mai ales la temperaturile ridicate din zilele toride de vară.

Presiunea din anvelope se schimbă odată cu temperatura de afară. Consultă manualul de utilizare sau pereţii exteriori ai cauciucului pentru a vedea care este presiunea recomandată pentru pneuri şi verifică cu un manometru, presiunea din cauciuc. Un pneu umflat prea puţin bombează pereţii exteriori ai cauciucului şi-i pune sub presiune, pe când o anvelopă umflată prea tare, va face mai puţin contact cu carosabilul şi poate duce la acvaplanare în condiţii de umezeală. Nu uita, de asemenea, că o anvelopă în care presiunea nu este suficient de mare, îți poate crește consumul, iar la un drum mai lung diferența se va simți cu siguranță.

Vino la Fomco Truck Service pentru o verificare completă a anvelopelor tale!

Programează-te acum la numărul 0365-403.015.

Leave a Comment

Scroll to Top