9 lucruri pe care nu le știai despre tehnologia Diesel

9 lucruri pe care nu le știai despre tehnologia Diesel

Multe persoane cred că motoarele diesel sunt zgomotoase, produc mult fum și miros ca ouăle stricate când nu este activ. Dar, poți să fii sigur că motorina viitorului nu e deloc ca predecesoarea sa.

Noua tehnologie Diesel înseamnă combustibil mai curat, aer mai puțin poluat și mai puțin zgomot. Iată 9 lucruri pe care probabil nu le știai despre tehnologia Diesel.

Motoarele Diesel sunt noul standard.

S-au dus zilele camioanelor zogomotoase, urât mirositoare și murdare. Motoarele diesel de astăzi sunt mai curate și mai clare.  Astăzi există peste 50 de modele de motoare diesel disponibile pe piață.

Motoarele Diesel consumă mai puțin combustibil.

Motoarele Diesel devin din ce în ce mai populare, iar tehnologia continuă să aibă un răspuns pentru multe dezavantaje. Tehnologia Diesel permite majoritatea modelelor de motoare să pornească și să conducă ca și omoloagele lor pe benzină.

Tehnologia Diesel continuă să se îmbunătățească - controalele privind emisiile sunt mai eficiente și sunt disponibile în pachete mai mici. Aceasta înseamnă că motoarele pot fi reduse de la șase cilindri la patru într-o serie de vehicule. Turbocompresoarele avansate și injecția de combustibil oferă performanțe egale sau mai bune decât cele pe benzină.

Tehnologia Diesel a creat mai multă putere cu mai puțin combustibil.

Tehnologia Diesel s-a dezvoltat pentru că este folosit mai puțin combustibil, dar oferă mai multă putere pe litru, decât benzina obișnuită. Motorul diesel comprimă aerul la una din 20 de părți pe volum, apoi trimite o cantitate mică de motorină în cilindru. Prin urmare, arderea spontană are loc fără o bujie.

Tehnologia Diesel creează un nou standard în controlul emisiilor.

Combinarea combustibilului cu conținut scăzut de sulf, a filtrelor de particule, a motoarelor diesel eficiente și a controalelor avansate ale emisiilor fac din motorul diesel o tehnologie de viitor. Emisiile sunt comparabile cu ale unui vehicul cu motor pe benzină.

Tehnologia Diesel utilizează o gamă largă de combustibili regenerabili, care vor continua să o impulsioneze ca o alegere pentru un aer mai curat, emisii mai reduse și un mediu mai durabil.

Combustibilul diesel are cea mai mare densitate de energie.

Combustibilul diesel are cea mai mare densitate de energie, dintre toate tipurile de combustibil utilizate în domeniul transportului. Acest lucru înseamnă mai multă energie pe litru, decât orice altă alternativă existentă.

Tehnologia diesel are motorul cel mai eficient, din punct de vedere al consumului de combustibil.

Un motor diesel are cea mai eficientă combustie internă. Acest lucru echivalează cu mai multă putere și eficiență a consumului de combustibil decât benzina, gazele naturale comprimate și gazele naturale lichefiate.

În arderea combustibilului, motorina diferă de benzina standard. Compresia amestecului de aer și combustibil este atât de intensă încât energia se eliberează mult mai repede cu mai puțin combustibil. Această energie eliberată este transmisă pistoanelor, care la rândul lor creează energie pentru a mișca roțile vehiculului.

Motoarele diesel sunt mai silențioase datorită noii tehnologii.

Odată cu avansul în tehnologia comenzilor electronice, o șină comună de injecție a combustibilului, îmbunătățiri ale timpului de injecție și o nouă configurație a camerei de ardere, motoarele diesel sunt mai silențioase.

Motoare mai silențioase înseamnă mai multă popularitate în rândul tuturor tipurilor de vehicule. Aceste îmbunătățiri înseamnă că tehnologia diesel și motorul diesel îmbunătățit sunt viitorul în transport.

Motorina este mai ieftină decât benzina premium.

Motorina este mai ieftină decât benzina premium. Verifică benzinăriile din drumul tău către lucru sau școală mâine ca să te convingi.

Vehiculele diesel pornesc instant.

Vehiculele pe diesel pornesc de la prima cheie și de-abia le auzi când sunt inactive.

Nu sunt comentarii

Lasa un comentariu